Det fine med klokkebransjen er at absolutt alle kan finne en klokke som passer for en selv. Hvis du liker å gå på tur, kan du finne en klokke med GPS, kompass og temperatursensor. De superrike kan kjøpe seg luksusmodeller i gull med massevis av diamanter på. Sånn fortsetter listen.

En gruppe mennesker som ikke har fått nok oppmerksomhet fra klokkebransjen er de som er glade i høyteknologiske klokker. Sånn var det i alle fall fram til for rundt fem år siden. Før det var ikke teknologien helt klar til å skape avanserte produkter, men tiden har endret seg. Nå finnes det en rekke forskjellige klokker klare for dette markedet.

Alle vet at Apple Watch åpenbart er en førsteklasses og høyteknologisk klokke, men det er ikke den eneste på markedet. Siden Apple er en av verdens største teknologiselskaper, er det ingen overraskelse at de laget en klokke som utfyller deres mest populære bestselger: iPhone. Med teknologi i førersetet er det ganske kult at klokker nå kan gjøre mye mer enn å bare fortelle oss hva klokken er! På smartklokker kan du nå sjekke din egen puls, se hvor godt du har sovet, streame filmer på Netflix eller prøve lykken hos et nytt casino. The sky is the limit!

Se noen av våre favoritter innen høyteknologiske klokker under!

1. HD3 Slyde

Dette er en annen smartklokke som også har fått mye oppmerksomhet i det siste; nemlig HD3 Slyde. Dette er en ekstremt kraftig enhet, og akkurat som Apple Watch er det som å ha en liten datamaskin på håndleddet. Det som skiller denne fra andre modeller er displayet på klokken. I motsetning til andre klokker som kun viser et enkelt display, har Slyde mange komplekse tema du kan velge mellom, og tilpasse til din personlighet og humør!  

2. MB&F HM4 Thunderbolt

Mange klokker er designet med en slags aviation-stil, og klokken MB%F HM4 har hatt dette som hovedfokus. Ikke bare har den alle funksjonene du vil forvente fra en flyklokke, men den er også formet som en rakett. Hvis du velger å ta på deg denne helt unike klokken, vil du garantert få masse oppmerksomhet og interessante samtaler rundt klokken uansett hvor du går!

3. Solaris fra Olivier Demangel

Det er noe futuristisk ved denne klokken fra Olivier Demangel. Dette kunne enkelt vært klokken til en sci-fi-actionhelt, men den finnes jo allerede i vår moderne verden. Den har et unikt, slankt design med solceller i midten og en klokkeskive som gir deg tiden med blått lys. Denne klokken er ikke til salgs for øyeblikket, ettersom den fortsatt kun er et konsept.

4. Devon Tread 1

Selv om funksjonene på denne klokken ikke er spesielt nyttige, kan du beundre det intrikate designet hele dagen lang. Den kjører på det Devon kaller for «tidsbelter», som ser ut som små tredemøller med tall på seg, som roterer gjennom dagen. Selv om bevegelsene i denne klokken er komplekse, burde du klare deg et par uker av gangen uten å måtte lade den opp.

5. Casio G-Shock Gravity Master

Selv om Casio nok er best kjent som et prisgunstig merke, er deres G-Shock Gravity Master en av de beste høyteknologiske klokkene på markedet. Den har ikke alle funksjonene som en smartklokke kanskje har, men den er svært funksjonell på mange andre måter. Den har GPS-kapabilitet, solcellepanel, radio, og mye mer. Alle disse funksjonene gjør til sammen denne klokken til det perfekte valg for alle som er glade i friluftsliv.

6. Sony Ericsson LiveView

Denne klokken er egentlig bare en annen versjon av Apple Watch. Likevel er Sony Ericsson LiveView den perfekte klokken for en del mennesker.

For det første funker denne klokken med Android-enheter, og ikke iPhone, noe som gjør den svært anvendelig allerede der. Videre har den en rekke av de vanlige smartklokke-funksjonene: den viser tid, tapte anrop, lese tekstmelding, og så videre. Den tar ikke imot samtaler, men mange synes det er rart å snakke til håndleddet sitt uansett. Hvis du bruker Android og er på utkikk etter en smartklokke er dette et godt valg.

7. Seiko Astron Solar GPS Chronograph

Denne klokken har ikke samme funksjonalitet som noen av de andre på listen, men gjør opp for det gjennom sin vakre estetikk. Et av minusene med de fleste høyteknologiske klokker er at de ikke passer seg i formelle settinger. Det blir ikke noe problem med denne Seikoen, som er utrolig vakker og elegant. Når det gjelder funksjoner er det to ting som skiller seg ut: GPS-funksjonene og det faktum at den oppdaterer klokkeslettet automatisk dersom man reiser fra en tidssone til en annen.

Oppsummering

Neste gang du planlegger å kjøpe en ny klokke, tenk på hvem du er og hva du vil ha ut av klokken din. Hvis du vil ha utrolig funksjonalitet og høyteknologiske funksjoner, så er klokkene over noe for deg. Hver av disse klokkene er veldesignet, unike og ikke vanvittig dyre. Hvis du er lei av dagens klassiske klokker og vil begynne å ikle deg framtidens klokker, så har du flaks: framtiden er her!