Den vanligste oppfatningen av luksusklokker er utvilsomt deres prislapp. Selv om det ikke er noen vei rundt at de er ganske dyre, er de også verdt hver krone. Den viktigste forskjellen mellom luksus og forbruker- eller moteklokker er tiden det tar å lage dem og håndverksnivået som går inn i prosessen. Når det gjelder håndlagde klokker av håndverkskvalitet, ser vi på flere dager til uker, eller muligens til og med måneder for å produsere en enkelt klokke. På denne nettsiden kan du finne de beste historiene om berømte klokker.

Bonds armbåndsur har alltid spilt en hovedrolle i hans outlandish bedrifter, enten det er å dissekere et tog eller pakke ut en kvinnekjole – alt til tross for den berømte historien om produsent Cubby Broccoli som måtte gi Sean Connery sin egen Rolex Submariner i Dr. No (1962) etter at Rolex kortsiktig nektet å låne en eneste klokke.

Rolex Submariner

Den nåværende 007, Daniel Craig bruker en Omega – en bakrus fra da Oscar-vinnende kostymedesigner Lindy Hemming gjorde det dristige trekket å bytte fra Rolex da Pierce Brosnan registrerte seg for 1995s Goldeneye. Tilsynelatende passet Omegas marine konnotasjoner perfekt til «Commander Bond», og – enda viktigere – den blå av Seamaster 300M-skiven passet perfekt til Brosnans drømmende øyne.

For 2001: A Space Odyssey, Stanley Kubrick ba om det da amerikansk-nå-sveitsiske merket Hamilton for å designe et passende futuristisk klokke, ifølge Watches in Movies. Støtten ble endelig utgitt som en fungerende begrenset utgave i 2009, kalt “X-01”.

29. mai 1953 var Sir Edmund Hillary og hans Sherpa, Tenzing Norgay, de første som nådde Mount Everests 8 848 meter topp. Hillary klarte noe annet ekstraordinært: å ha to konkurrerende urmerker som bankerer ekspedisjonen. Rolex var den mest omtalte, og Norgay hadde pliktoppfyllende på seg sin Oyster Perpetual da han gikk på toppen av verden og til slutt inspirerte 1972s nå udødelige Explorer-modell. Men i motsetning til rykter hadde Hillary sin britisk-produserte Smiths De Luxe. “Jeg bar klokken din til toppen. Det fungerte perfekt,” sa han angivelig til Smiths.

​​Angelina Jolies bryllupsgave til Brad Pitt var et Patek Philippe-kronometer i platina fra 1952 som hun tilsynelatende betalte over 2 millioner pund for. Pitt er en stor fan av Patek Philippe – han eier også en Nautilus, en 5205 årskalender i rose gull og en vintage Ellipse. Han har også blitt avbildet i Cartier Tank à Guichet og Lange & Söhne Lange 1 Timezone.

Av alle Rolexs ikoniske klokker er Daytona uten tvil det prestisjetunge merkets fineste. Inspirert av det berømte amerikanske løpet med samme navn, ble Daytona lansert i 1963 og ble med sin stilige, men funksjonelle design en verdensomspennende sensasjon, og ble etterlignet utallige ganger i prosessen. Den ble adoptert av skjermikonet Paul Newman, som tilsynelatende hadde på seg en hver dag fra 1972 og frem til sin død i 2008.

Ovenstående klokke har en ‘Paul Newman’ -skive, som blant annet kan differensieres med art deco-stil tallfont og firkantede hashmerker i underrettene.

En annen klokke som ble gjort kjent over hele verden av en filmstjerne, Tag Heuer Monaco, ble båret av Steve McQueen i den banebrytende filmen ‘Le Mans’. Teknisk var klokken han hadde på seg en Heuer Monaco da TAG først kjøpte firmaet i 1985, men det er nesten identisk i design i dag. Det er nyskapende firkantet etui og dristig sporty utseende var ganske åpenbaringen da den ble introdusert i 1969. Cartier Tank er en av de mer ikoniske kjole urene gjennom tidene, og er mer enn verdig til å være på denne listen.

Den opprinnelige designen ble inspirert av Renault Tanks under første verdenskrig, som Louis Cartier selv så på Vestfronten, og i 1917 ble den første modellen opprettet. Utallige referanser har siden dukket opp, men ‘Louis Cartier’, med sin 18k gull veske og brune alligatoren, er en fantastisk kombinasjon.