Elsker du dyre klokker? Da vil du garantert elske denne artikkelen. Vi skal se nærmere på de 10 dyreste klokkene i verden, og hvorfor disse er så unike at folk er villige til å betale i dyre dommer for dem!

Dyre klokker har i lang tid vært en statusgjenstand som mennesker liker å kjøpe for å vise seg fram. Ingenting er så meningsløst som å kjøpe en dyr klokke. En billig klokke viser jo tiden like riktig, så hvorfor kjøpe en dyr en? Det er nettopp derfor dyre klokker er så populære – det eneste en dyr klokke viser er at man har så masse penger at man bruke dem på å kjøpe klokker. De kler man på seg når man skal ut blant folk, på kjendisfester, gallamiddager eller når man er invitert til åpningen av et eksklusivt nytt casino i Monte Carlo. Bare for å vise at man har penger.

 10. Patek Philippe Ref. 1527 – $5.7 millioner

Patek Philippe Ref. 1527 ble laget i 1943, og kan ved første øyekast se ut som en ganske ordinær klokke. La deg ikke lure av utseendet – klokken inneholder over 20 forskjellige edelstener, og er laget av 20 karat rosegull. Den enorme prislappen skyldes to ting; for det første er klokken ekstremt sjelden og den ble laget kun i en utgave. I tillegg brukte Patek denne klokken som inspirasjon for flere andre modeller. 

9. Patek Philippe Ref. 1518 i rustfritt stål – $11 millioner

Innebygd i førsteklasses rustfritt stål er 1518 den første klokken i en begrenset utgave med 4 klokker, laget av Patek Phillipe.

Den ble solgt på auksjon for $11 millioner, og skiller seg ut fra de fleste andre Patek-klokkene. De fleste er laget i rosegull eller vanlig gull, mens dette er den eneste evigvarende Patek-kalenderkronografen laget av stål.

Hvis du har råd, så hvorfor ikke? 

8. Paul Newman Rolex Daytona – $17,6 millioner

Dette er det man kan kalle en sjelden klokke. Paul Newman var en verdenskjent skuespiller, og var svært opptatt av motorsport og tiden selv. Han fikk denne klokken i gave fra sin kone, som en hyllest av hans lidenskaper.

Klokken har et unik klokkehjul i sort- og kremfarge, med «Exotic»-stempel. Kun en av 20 Daytonaer har «Exotic»-stempelet, noe som kommer av at de var vanskelig å selge i starten.

Etter at Newman ble sett ikledd klokken mens han forsøkte å få fart på racingkarrieren sin, eskalerte prisen på klokken og den ble senere solgt for en saftig pris på auksjon!  

7. Jacob & Co. Milliardærklokke – $18 millioner

Milliardærklokken er laget av 260-karats smaragdskjærte diamanter og lever virkelig opp til navnet sitt. Selve klokken har et vakkert skjelett bak klokkehjulet, og representerer virkelig ånden til Jacob & Co. på en fantastisk måte. Denne klokken vil garantert få mange til å måpe!

6. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication – $24 millioner

Den dyreste klokken fra Patek Philippe på listen vår, er Henry Graves Supercomplication, som ble laget for en rik amerikansk bankeier med samme navn.

Denne intrikate klokken består av 24 komplikasjoner, og inkluderer en evigvarende kalender, minuttrepetisjon med Westminster Chimes-varsel, tidspunkt for soloppgang og solnedgang, og et himmeldiagram basert på nattehimmelen over eierens hjem i New York. For en fantastisk klokke!

5. Chopard 201-Carat Watch – $25 millioner

For å forstå hvorfor Chopard 201-Carat-klokken er en av verdens aller dyreste klokker, så trenger du bare se på navnet.

Klokken er omkranset av hauger med fargerike diamanter, inkludert en 15-karats rosa diamant, en 12-karats blå diamant, og en 11-karats hvit diamant. Hvis du ikke synes det er nok, så kanskje du synes det rekker med ytterligere 163 karat med hvite og gule diamanter!

4. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette – $26 millioner

Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette ble gitt i gave til Dronning Elizabeth II for å feire hennes sekstiende år ved makta. Den ble tilpasset for å få plass til opptil 576 diamanter, og en klokkeskive i safir

Den bruker mekanikken til Jaeger-LeCoultre Calibre 101 og må manuelt trekkes opp, og har en nydelig sølvfarget klokkeskive.

Hvis du har $26 millioner til overs kan du sikre deg dette mesterverket!

3. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – $30 millioner

Det vakre lommeuret er omkranset av gull og viser fram den intrikate mekanikken som befinner seg på innsiden. Det hevdes at lommeuret ble bestilt av en av elskerne til den franske dronningen Marie Antoinette.

Arbeidet med klokken starter i 1782, og det tok hele 40 år før den var ferdig. Den ble ferdigstilt i 1827, og resultatet var et ekte mesterverk av design og teknologi, fullpakket av alle funksjoner tilgjengelig på den tiden.

Dessverre ble Marie Antoinette henrettet før hun fikk sjansen til å se sluttresultatet. Sånn er livet noen ganger!

2. Graff Diamonds The Fascination – $40 millioner

Hvis du har $40 millioner liggende under madrassen og er glad i tradisjonelle diamanter, så er kanskje dette klokken for deg.

Den har blitt kalt for den dyreste klokken i verden, og inneholder 152,96 karat med hvite diamanter. The Fascination av Graff Diamonds har også en diger, pæreformet diamantring i 38,13 karat som kan tas av klokken!

Så for $40 millioner får du både en klokke og en ring!

1. Graff Diamonds Hallucination – $55 millioner

Klokken som stikker av med tittelen som verdens dyreste er Hallucination, laget av Graff Diamonds. Her er det overdådighet og rikdom på sitt vakreste. Hallucination koster mer enn alle andre klokker på jordkloden. Den er innsatt i et platinaarmbånd, laget av 110 karat med sjeldne, fargerike diamanter med forskjellige former og overflater. Hallucination er et unikt stykke kunstverk som flytter horologi-grensene til det ytterste.

Dette er verdens dyreste klokke!