Her er en liste over ti kjente klokkemerker, selv om det er viktig å merke seg at popularitet og anerkjennelse kan variere over tid og mellom ulike regioner:

Rolex

Rolex er et sveitsisk luksusklokkemerke grunnlagt av Hans Wilsdorf og Alfred Davis i 1905. Kjent for sin eksepsjonelle kvalitet, presisjon og slitestyrke, har Rolex blitt et symbol på suksess og prestisje. Merket introduserte den første vanntette klokken, Oyster, i 1926, og har siden utviklet en rekke banebrytende innovasjoner. Noen av de mest populære modellene inkluderer Submariner, Daytona og Datejust. Rolex har også vært involvert i ulike idretts- og kulturelle arrangementer, og støtter en rekke veldedige organisasjoner.

Omega

Omega er et sveitsisk klokkemerke etablert i 1848 av Louis Brandt. Det er kjent for sin høye presisjon, kvalitet og eleganse. Omega har en lang historie med innovasjon og har satt flere presisjonsrekorder. Merket er sterkt assosiert med romfart og idrett, spesielt med sin rolle som offisiell tidtaker for OL og sin tilknytning til NASA, der Omega Speedmaster ble det første armbåndsuret på månen i 1969. Andre kjente Omega-modeller inkluderer Seamaster og Constellation. Omega-klokker er elsket av både samlere og entusiaster verden over.

TAG Heuer

TAG Heuer er et sveitsisk klokkemerke grunnlagt av Edouard Heuer i 1860. Merket er kjent for sin innovative teknologi, presisjon og sportslige arv. TAG Heuer har vært en pioner innen tidtaking innen motorsport og har en langvarig tilknytning til Formel 1, hvor de har fungert som offisiell tidtaker og sponsor for flere lag. Noen av de mest kjente modellene inkluderer Carrera, Monaco og Aquaracer. TAG Heuer har også utviklet seg med tiden og har lansert smartklokker som kombinerer tradisjonell urmakerkunst med moderne teknologi. Merket er synonymt med pålitelighet, ytelse og avantgarde-design.

Patek Philippe

Patek Philippe er et sveitsisk luksusklokkemerke etablert i 1839 av Antoni Patek og Adrien Philippe. Det er kjent for sin eksepsjonelle håndverk, innovative urverk og tidløse design. Patek Philippe har introdusert flere banebrytende funksjoner i klokkene sine, som den første evighetskalenderen, kronografen og minutterepetisjonen. Merket er kjent for å produsere klokker med kompliserte mekanismer og høyeste grad av presisjon. Noen av deres mest ikoniske modeller inkluderer Calatrava, Nautilus og Aquanaut. Patek Philippe-klokker er høyt verdsatt av samlere og entusiaster, og deres eksklusivitet og arv gjør dem til et symbol på luksus og prestisje.

Audemars Piguet

Audemars Piguet er et sveitsisk luksusklokkemerke grunnlagt i 1875 av Jules-Louis Audemars og Edward-Auguste Piguet. Merket er kjent for sin ekspertise innen urmakerkunst, innovative design og kompliserte urverk. Audemars Piguet har vært en pioner innen bransjen og introduserte Royal Oak i 1972, den første luksus-sportsklokken i rustfritt stål. Royal Oak Offshore, lansert i 1993, er en annen populær modell, kjent for sin robuste estetikk og høy ytelse. Audemars Piguet opprettholder sin uavhengighet og er kjent for sitt engasjement for kvalitet, håndverk og nyskapning, noe som gjør merket svært attraktivt for klokkelskere og samlere.

Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre er et sveitsisk klokkemerke etablert i 1833 av Antoine LeCoultre. Merket er kjent for sin lange historie, tekniske mestring og innovative urmakeri. Jaeger-LeCoultre har utviklet over 1200 kaliber og har registrert flere hundre patenter, noe som viser deres engasjement for nyskapning. Det mest kjente produktet er Reverso, lansert i 1931, med en unik roterende sak som beskytter urverket mot støt. Andre bemerkelsesverdige modeller inkluderer Master, Geophysic og Atmos. Jaeger-LeCoultre-klokker er høyt verdsatt for sin eleganse, presisjon og håndverk, og er et populært valg blant klokkelskere og samlere.

IWC Schaffhausen

IWC Schaffhausen er et sveitsisk klokkemerke grunnlagt av den amerikanske ingeniøren og urmakeren Florentine Ariosto Jones i 1868. Merket kombinerer sveitsisk urmakerkunst med tysk ingeniørkunst og er kjent for sin presisjon, pålitelighet og funksjonalitet. IWC har en lang tradisjon for å produsere kvalitetsklokker, spesielt innen luftfart og maritim utforskning. Deres mest kjente modeller inkluderer Pilot’s Watches, Portugieser, Ingenieur og Aquatimer. IWC legger stor vekt på bærekraft og ansvar, og støtter flere miljø- og samfunnsprosjekter. Merket er høyt verdsatt av samlere og klokkelskere for sin eleganse, tekniske innovasjon og tidløse design.

Breitling

Breitling er et sveitsisk klokkemerke grunnlagt av Léon Breitling i 1884. Det er kjent for sine robuste, pålitelige og høytytende klokker, spesielt innen luftfart og dykking. Breitling har en lang historie med å produsere instrumenter for piloter, inkludert den berømte Navitimer, som ble introdusert i 1952 og er utstyrt med en rund regel for å utføre navigasjonsberegninger. Andre populære modeller inkluderer Superocean, Avenger og Chronomat. Breitling-klokker er kjent for sin nøyaktighet og er offisielt sertifisert av Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC). Merket appellerer til klokkelskere og samlere som verdsetter funksjonalitet, ytelse og en sportslig estetikk.

Cartier

Cartier er et fransk luksusmerke grunnlagt av Louis-François Cartier i 1847. Opprinnelig kjent som en juveler, har Cartier også skapt en imponerende arv innen urmakeri. Merket er kjent for sine elegante og tidløse klokkedesign som appellerer til både menn og kvinner. Cartier har introdusert flere ikoniske klokkemodeller, som Santos, lansert i 1904 som en av de første armbåndsurene, Tank, inspirert av første verdenskrigstanker, og Ballon Bleu, kjent for sin avrundede form. Cartier-klokker er verdsatt for deres sofistikerte estetikk, innovative design og vakre håndverk, og er et populært valg blant kjendiser, kongelige og klokkelskere over hele verden.

Hublot

Hublot er et sveitsisk klokkemerke grunnlagt av Carlo Crocco i 1980. Merket er kjent for sin filosofi om «kunst i fusjon», som kombinerer innovative materialer og design for å skape unike og moderne klokker. Hublot introduserte sitt flaggskip, Big Bang-serien, i 2005, som har blitt synonymt med merket og har vunnet flere priser for design og teknisk innovasjon. Andre populære kolleksjoner inkluderer Classic Fusion og Spirit of Big Bang. Hublot samarbeider med en rekke idrettslag, organisasjoner og kjendiser, og har en sterk tilstedeværelse i luksussegmentet. Hublot-klokker er høyt verdsatt av klokkelskere og samlere for sin dristige estetikk, tekniske innovasjon og banebrytende materialer.