Den britiske spesialagenten James Bond er en mann de fleste nordmenn har et eller annet forhold til. Mange kjenner han nok også som agent 007, som er hans agentnummer i organisasjonen MI6 der han har «lisens til å drepe». Men Mr. Bond er ikke bare en dyktig spesialagent med topptrent sommerkropp – han har også sansen for dyre biler, flotte damer og ikke minst fine klokker. Hans forkjærlighet (og sponsoravtaler) for dyre klokker har nok mange menn bitt seg merke i, men har du noen gang lurt på hvilke klokker han bruker oftest?

Fra Rolex til Seiko og Omega

Den første James Bond-filmen ble spilt inn og lansert på 60-tallet. Både da og i dag var Rolex et av de mest kjente klokkemerkene, og følgelig er det ikke rart at agent 007 valgte nettopp en slik klokke av typen Submariner 6538. Denne ble brukt i de tre første James Bond-filmene, og for mange vil dette nok være den offisielle James Bond-klokken for alltid fremover. Der man i dag anser det som helt normalt med produktreklame av denne typen i filmer og serier, så var ikke dette vanlig på den tiden. Med andre ord fikk Rolex en solid porsjon gratis reklame!

Det førte til at James Bond byttet til en klokke av Breitling Top Time i filmen Tunderball, men allerede i 1969 var det igjen en Rolex som prydet håndleddet til James Bond i den neste Bondfilmen. Også dette var av modellen Submariner.

På midten av 70-tallet mistet plutselig James Bond interessen for dyre klokker, trolig fordi den digitale klokken på dette tidspunktet var en ny og spennende oppfinnelse. Det førte til at Agent 007 hadde en relativt enkel Seiko-klokke i flere filmer utover 70- og 80-tallet, med funksjoner som nok ble ansatt som avanserte på den tiden, samtidig som klokkene naturligvis hadde en hel del ekstrafunksjoner som man kun ser i filmer.

Stadige forandringer for James Bond

James Bond-rollen har blitt spilt av mange ulike skuespillere gjennom tidene, og den moderne James Bond er i skrivende stund spilt av Daniel Craig, en rolle han har innehatt siden 2006. Både Craig og hans forgjenger Pierce Brosnan har nytt godt av et samarbeid med klokkeprodusenten Omega, som har vært synlig i samtlige Bond-filmer siden 2000-tallet.

Blant annet kunne vi i flere scener se Omega-klokken Seamster Diver 300M tydelig på håndleddet til James Bond når han spiller pokerturnering i filmen Casino Royale. I en av filmens mest sentrale scener blir Bond forgiftet i det han deltar i en privat pokerturnering hos en av filmens skurker, og dette er bare en av scenene der Omgea-uret kommer tydelig i fokus.

Daniel Craig er tilbake i rollen som James Bond når en ny film skal spilles inn rundt juletider 2018. Filmen har foreløpig ikke fått noe offisielt navn, men det er ventet at den skal innta norske kinoer mot slutten av 2019. Det blir den 25 filmen med Agent 007 i hovedrollen.