Autentisering av Rolex-klokker er en viktig prosess for å forsikre deg om at klokken du kjøper eller eier er ekte. Her er noen viktige trinn og kjennetegn du bør se etter når du autentiserer en Rolex-klokke:

 1. Serienummer: Hvert Rolex-ur har et unikt serienummer som er gravert på urkassen. Serienummeret er vanligvis plassert mellom luggene (der armbåndet festes til urkassen) på klokken, på 6-tallets posisjon. Du må fjerne armbåndet for å se serienummeret. Sammenlign serienummeret med Rolex’ offisielle serienummertabeller for å bekrefte klokken.
 2. Modellnummer: På samme måte som serienummeret, er modellnummeret også gravert mellom luggene, men på 12-tallets posisjon. Du må også fjerne armbåndet for å se modellnummeret. Modellnummeret hjelper deg med å identifisere klokkemodellen og dens spesifikasjoner.
 3. Kronen: Rolex-kronen er en viktig detalj å sjekke. En ekte Rolex har en liten krone-logo som er lasergravert på krystallet på 6-tallets posisjon. Dette er ofte vanskelig å se med det blotte øye, så du kan trenge et forstørrelsesglass eller et makroobjektiv.
 4. Holografisk klistremerke: Tidligere kom mange Rolex-klokker med et holografisk klistremerke på baksiden av urkassen. Klistremerket inneholder en krone og modellnummeret. Imidlertid sluttet Rolex å bruke disse klistremerkene rundt 2007, så nyere modeller vil ikke ha dem.
 5. Skrift og trykk: Sjekk skrifttypen og trykkkvaliteten på urskiven. Teksten på en ekte Rolex skal være skarp, jevn og nøyaktig trykt. Eventuelle ujevnheter, feilstavelser eller dårlig kvalitet på trykket kan være tegn på en forfalskning.
 6. Vekt: Autentiske Rolex-klokker er laget av materialer av høy kvalitet og veier mer enn de fleste forfalskninger. En ekte Rolex vil føles solid og tung i hånden, mens en forfalskning ofte vil være lettere.
 7. Bevegelse: Rolex-klokker er kjent for deres høykvalitets mekaniske bevegelser. Hvis du har muligheten, ta en titt på urverket ved å åpne baksiden av klokken (helst av en profesjonell urmaker). En ekte Rolex vil ha en ren, kompleks og presis bevegelse, vanligvis med «Rolex» gravert på den. En forfalskning vil ofte ha en enklere og mindre presis bevegelse.
 8. Tikkende sekundviser: Rolex-klokker har en jevn, sveipende bevegelse på sekundviseren, mens mange forfalskninger vil ha en mer distinkt «tikkende» bevegelse. Se nøye på sekundviseren for å observere hvordan den beveger seg. Hvis den tikker i stedet for å bevege seg jevnt og kontinuerlig, kan det være et tegn på en forfalskning.
 9. Armbånd og spenne: Kontroller kvaliteten og finishen på armbåndet og spennen. En ekte Rolex vil ha solid konstruksjon, presis passform og høykvalitetsmaterialer. Spennen skal ha en klar og skarp Rolex-krone-logo og passende graveringer. En forfalskning kan ha dårligere kvalitet, løse lenker eller unøyaktige logoer og graveringer.
 10. Vanntetthet: Rolex-klokker er kjent for sin vanntetthet, og de fleste modeller er vanntette ned til minst 100 meter. Hvis du er usikker på klokkens autentisitet og er villig til å ta risikoen, kan du teste vanntettheten. Imidlertid anbefales det å få en profesjonell urmaker til å utføre denne testen, da det kan være risikabelt og potensielt skade klokken hvis den ikke er vanntett.
 11. Boks og papirer: Hvis klokken selges med original boks og papirer, kan dette også hjelpe deg med å verifisere autentisiteten. Sjekk kvaliteten på boksen og se etter eventuelle uoverensstemmelser i papirene, som serienummer, modellnummer eller salgssted.

Hvem autentiserer Rolex klokker?

Rolex-klokker kan autentiseres av flere kilder, avhengig av omstendighetene og hva som er mest praktisk og trygt for deg. Her er noen av de vanligste kildene for autentisering av Rolex-klokker:

 1. Autoriserte Rolex-forhandlere: En av de beste og tryggeste måtene å få autentisert en Rolex-klokke er å ta den med til en autorisert Rolex-forhandler. De har spesialutdannede ansatte som er kjent med Rolex-klokker og kan hjelpe deg med å bekrefte ektheten. Du kan finne en liste over autoriserte forhandlere på Rolex’ offisielle nettside.
 2. Uavhengige, sertifiserte urmakere: Uavhengige urmakere som har spesialisert seg på luksusklokker, spesielt Rolex, kan også autentisere klokker. Det er viktig å velge en sertifisert og pålitelig urmaker med gode anmeldelser og anbefalinger.
 3. Verksteder for klokkeservice: Mange profesjonelle klokkeserviceverksteder har erfaring med å jobbe med Rolex-klokker og kan hjelpe deg med å autentisere klokken din. Igjen, sørg for å velge et anerkjent og pålitelig verksted med god erfaring og kunnskap om Rolex-klokker.
 4. Verdifastsettelse og forsikringseksperter: Noen eksperter som spesialiserer seg på verdivurdering og forsikring av luksusklokker kan også autentisere Rolex-klokker. Disse ekspertene er kjent med luksusklokkemarkedet og vil kunne hjelpe deg med å bekrefte klokkens ekthet og verdi.

Når du får en Rolex-klokke autentisert, er det viktig å sørge for at du velger en pålitelig og kompetent kilde. Dette vil bidra til å minimere risikoen for feilaktig autentisering og gi deg trygghet om at klokken din er ekte. Hvis du har kjøpt klokken fra en autorisert forhandler, er autentisiteten i utgangspunktet garantert, og du trenger vanligvis ikke å bekymre deg for ytterligere verifisering.

Finnes det mange Rolex forfalskninger?

Det finnes mange Rolex-forfalskninger på markedet. Rolex er et av de mest kjente og ettertraktede luksusklokkemerkene i verden, og dette har ført til et høyt antall forfalskninger som forsøker å etterligne merkets populære modeller. Forfalskningene varierer i kvalitet og nøyaktighet, fra billige og dårlige kopier til mer sofistikerte og vanskeligere å oppdage, også kalt «superfakes.»

Forfalskninger er spesielt vanlige på det sekundære markedet og hos ikke-autoriserte forhandlere. Mange av disse klokkene selges som «ekte» Rolex-klokker, og noen ganger til og med med forfalskede bokser og papirer for å lure kjøpere. Dette gjør det viktig for klokkelskere og potensielle kjøpere å være ekstra forsiktige og vite hvordan man kan identifisere en ekte Rolex-klokke fra en forfalskning.

For å beskytte deg mot å kjøpe en falsk Rolex, er det beste å kjøpe klokken fra en autorisert Rolex-forhandler eller en pålitelig kilde som tilbyr autentisitetsgaranti. Hvis du vurderer å kjøpe en brukt Rolex, er det viktig å gjennomføre grundige undersøkelser og eventuelt søke hjelp fra en ekspert for å verifisere klokkens autentisitet før du kjøper den.