Nå har tallene fra 2018 for urmakerne i Oslo kommet ut og det er et stort hopp i omsetningen. Nordmenn ønsker nå å bruke penger på klokker. Urmaker Bjerke gikk nylig ut i avisa med at de har omsetningsrekord og at det primært er drevet av norske kunder. Tidligere var det nemlig slik at norske urmakere levde godt av turister som fant billigere luksusvarer enn de hadde hjemme. Nå uttaler Bjerke at det er igjen klokkeinteressen hos nordmenn som har vokst.  Bjerke selger naturlig nok mest av de mest klokkene som Rolex, Panarai og andre herlige klokker.  

Man kan se den samme tendensen i regnskapene til flere norske klokkeimportører. De har økning i omsetning selv om de ikke selger klokker i luksussegmentet. Hvis man ser på Instagram så ser man at klokkeinteressen står høyt i kurs hos flere og hos veldig mange menn.  

I 2018 og 2019 så har de klassiske klokkene fått veldig mye oppmerksomhet. Så hva kommer til å være trenden i 2020? En ting vi vet kommer for fult er klimanøytrale klokker. Dette er klokker som har tilnærmet 0 C02 i utslipp på produksjonen. Dette er en trend vi ser på veldig mye annet i Norge. Gode eksempler på at miljøet begynner å bli viktig er at stadig flere nordmenn investerer i solcellepanel. Om det vil være etablerte merker som kommer til å satse på såkalte miljøvennlige klokker det vet vi ikke. Det er mulig at det vil komme et nytt merke på banen som kommer til å satse på dette.  

Det som er sikkert er at klokkefeberen i Norge ikke kommer til å avta. Med så mange fine klokker som er i omløp nå så kan man være sikker på det vil finnes mange kule klokker å kjøpe og ikke minst mange sultne selgere. En faktor som kan spille inn på etterspørselen og tilbudet i markedet er den norske økonomien. Hvis det fortsetter å komme rentehevinger og boligprisene går ned så vil kjøpeevnen til veldig mange nordmenn synke drastisk. Hvordan dette vil påvirke prisene er uvisst men under forrige finanskrise så sank prisene på luksusklokker betraktelig, på enkelte klokker har aldri prisene kommet tilbake til nye høyder.  

Klokkeinteressen er uansett på topp og det er utrolig bra for klokkemiljøet. Det er viktig at engasjementet rundt ukjente klokkemerker og gamle klokker vedvarer. Urverk er en kunst som kan forsvinne dersom man ikke tar vare på klokkene igjennom tidens løp.