Klokker er noe av det mest klassiske smykket man kan pynte seg med. Armuret har vært et symbol på rikdom, klasse og stil i hundrevis av år – og for mange er det en drøm å kunne investere i en skikkelig kvalitetsklokke, enten som belønning til seg selv eller gave til andre. Klokker går ofte i arv, er tidløse og går aldri av moten. De fleste går for de kjente merkene når de skal gjøre en investering, enten det er en rimelig eller dyr variant. Men skal man først investere, er det lurt å legge pengene på noe unikt som skiller seg ut – enten det er et ukjent merke eller en som er personlig tilpasset til din stil.

Kjente merker

Klokker er ikke nødvendigvis dyrt, men skal man eie en fra de mest luksuriøse merkene i verden, må man regne med å gjøre en skikkelig investering på samme pris som et fint hus. De fleste av oss har ikke råd til annet enn å drømme seg bort i disse merkene, og har kanskje som mål og en dag kunne gjøre investeringen. Noen av disse kjente merkene er Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Chopard eller Rolex – sistnevnte har nok alle hørt om. Skal man heller gå for litt realistisk og rimelig variant finnes anerkjente merker som Watches of Switzerland, Bucherer, eller Daniel Wellington som har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier de siste årene. Et annet klokkemerke som har fått anerkjennelse for sitt flotte design er de tidløse Roger W Smith klokkene. Urmakeren designer og produserer sine egne unike klokker på Isle of Man, hjem til andre anerkjente firma som PokerStars som er kjent for sine mange pokerspillere og underholdningspill internasjonalt, Duke Video som er spesialister på motorsport og Bushy’s Brewery som er en kjent del av det årlige motorsykkelløpet på Man.

Temaer som skiller seg ut

Skal man først gjøre en klokkeinvestering burde man gjøre den rett. Selv om klokker aldri går av moten og enhver klokke er flott i sin stil, er det verdt å utforske mulighetene for unike klokker som ingen andre har. Skal man for eksempel investere i en Rolex kan man se på vintage eller second-hand muligheter. Ikke bare er disse ofte billigere, men tidligere eiere har ofte tatt noen ekstra steg for å gjøre sin klokke helt unik, med å tilpasse den. Enten det er inngravering, ekstra gull eller diamanter, vil du være sikker på at ingen kommer til å eie en klokke som din. I tillegg til vintage klokker kan man også se på ’limited edition’ kolleksjoner. Disse blir bare produsert i et visst antall, og blir aldri produsert igjen. På den måten kan du vite at din unike klokke bare eies av et visst antall verden rundt, og kommer aldri på markedet igjen. Dette gjør den ikke bare unik – men også til en god investeringsmulighet da verdien vil bli høy i fremtiden. Et eksempel er Hublot sin Limited Edition Ferrari klokke. Har du en interesse for bil kan du altså kombinere dette og gjøre en god investering i et unikt smykke.

Velg rett klokke for din stil

Er du en minimalist – eller foretrekker du de ekstravagante luksusklokkene med det lille ekstra? En minimalistisk klokke kan komplimentere en avslappet stil, men fungerer like bra for alle anledninger. Den gjør ikke mye ut av seg, men sitter på armen din og kan gjøre det lille ekstra for antrekket dit. Fossil har et bredt utvalg av rimelige minimalistiske klokker, der du kan bytte mellom stål og lær-reim, som gjør at du kan tilpasse den ethvert antrekk. Er du mer glad i gull og glitter, har Nixon et bredt utvalg av klokker, i gull, sølv, rosegull eller skinn – i en bred prisklasse. Dersom du ikke helt har budsjettet til å investere i en Rolex enda, finnes det et bredt utvalg av merker å utforske som fyller dine behov i en rimeligere prisklasse.

Gjør research før din neste investering

Ikke gå for de mest åpenbare valgene neste gang du skal handle klokke. Skal du legge penger i den er det viktig at du utforsker alle muligheter, priser og kvalitet før du gjør det endelige valget. Kanskje hadde du allerede sett deg ut en klokke, men finner en tilsvarende til bedre pris, eller enda bedre – det lille ekstra som en Limited Edition. Det føles godt å vite at man tok det rette valget før man handler, og det er absolutt verdt å utforske mulighetene for second-hand klokker. Ikke bare er de unike, men du vet aldri hvem som har hatt de på armen før deg.