Omega-klokker er kjent over hele verden for deres førsteklasses kvalitet, tidløse design og stolte arv. Siden grunnleggelsen i 1848 av Louis Brandt i La Chaux-de-Fonds, Sveits, har Omega etablert seg som en pioner innen horologi. Omega er en av de mest kjente og prestisjefylte klokkeprodusentene, og har skapt en rekke ikoniske modeller som er høyt verdsatt av både samlere og entusiaster. I denne artikkelen vil vi utforske historien til Omega-klokker, deres mest kjente modeller og deres rolle i viktige historiske øyeblikk.

Historien til Omega

Omega har en lang og imponerende historie som strekker seg over mer enn 170 år. Merket ble grunnlagt av Louis Brandt, som startet med å lage lommeur. I 1894 introduserte hans sønner, Louis-Paul og César, en ny produksjonsmetode som muliggjorde masseproduksjon av høykvalitets klokker. Denne revolusjonerende tilnærmingen førte til lanseringen av det ikoniske 19-linjers Omega-kaliberet, som ga navnet til merket.

Omega-klokker og historiske øyeblikk

Omega har vært en del av mange bemerkelsesverdige øyeblikk i menneskets historie. Fra å være den offisielle tidtakeren for OL til å bli valgt som den foretrukne klokken for NASA-astronauter, har Omega-klokker sementert sin status som et symbol på kvalitet og pålitelighet.

 1. Olympiske leker: Omega har vært den offisielle tidtakeren for OL siden 1932 og har spilt en viktig rolle i å måle ytelsen til utøvere i ulike idretter. Dette langvarige partnerskapet understreker merkets engasjement for presisjon og innovasjon.
 2. Månelandingen: Den 20. juli 1969 landet Apollo 11 på månen, og astronautene Neil Armstrong og Buzz Aldrin bar Omega Speedmaster Professional-klokker. Dette gjorde Speedmaster til den første klokken som ble båret på månen og et symbol på menneskelig utforskning og prestasjon.
 3. James Bond: Omega har vært klokken til James Bond siden 1995, da Pierce Brosnan bar en Seamaster i «GoldenEye». Dette samarbeidet har resultert i flere spesialutgaver av Seamaster-modellen, og har ytterligere styrket Omega som et ikonisk klokkemerke.

Mest kjente Omega-klokker

 1. Omega Speedmaster: Lansert i 1957, er Speedmaster en av de mest kjente og elskede kronografene i verden. Den er kjent som «Moonwatch» på grunn av sin rolle i Apollo-programmet og er kjent for sin robuste konstruksjon og pålitelige ytelse.
 2. Omega Seamaster: Introdusert i 1948, er Seamaster en av de eldste og mest allsidige modellene i Omegas sortiment. Den er kjent for sin vannresistens og robuste konstruksjon, noe som gjør den til et populært valg for dykkere og eventyrere. Det finnes flere underkolleksjoner innen Seamaster-serien, inkludert Seamaster 300, Seamaster Diver 300M og Aqua Terra.
 1. Omega Constellation: Constellation-serien ble lansert i 1952 og er kjennetegnet av sin elegante design og presise ytelse. Klokkene i denne serien har ofte en karakteristisk stjerne på urskiven og et «pie-pan»-design som gir dem et særegent utseende. Constellation er også kjent for å være en av de første klokkene som tilbød et kronometer-sertifisert urverk.
 2. Omega De Ville: De Ville-serien ble introdusert på 1960-tallet og representerer en mer klassisk og elegant side av Omega-klokker. Disse klokkene er kjent for sine slanke og raffinerte linjer, og er et populært valg for de som ønsker en mer formell klokke. De Ville-serien inneholder også modeller med kompliserte funksjoner, som koaksiale kronometere og tourbilloner.

Innovasjon og teknologi

Omega har alltid vært i forkant av teknologisk utvikling og innovasjon i klokkeindustrien. Noen av de mest bemerkelsesverdige bidragene inkluderer:

 1. Koaksialt urverk: I 1999 introduserte Omega det revolusjonerende koaksiale urverket, utviklet av den berømte engelske urmakeren George Daniels. Dette urverket reduserer friksjonen mellom komponentene og gir lengre serviceintervaller og økt presisjon.
 2. Master Chronometer-sertifisering: Omega har også vært en pioner innen presisjonsstandarder. I samarbeid med Swiss Federal Institute of Metrology (METAS), har Omega utviklet Master Chronometer-sertifiseringen, som tester klokkene for presisjon, antimagnetisme og vannresistens under ekstreme forhold.
 3. Bærekraft: Omega er engasjert i å beskytte miljøet og støtter en rekke bevaringsprosjekter, som «Time for the Planet». De har også utviklet en miljøvennlig emballasje for sine klokker og samarbeider med aktører som GoodPlanet Foundation og Orbis International.

Omega-klokker er et symbol på kvalitet, pålitelighet og innovasjon. Med en historie som strekker seg over mer enn 170 år, har merket skapt ikoniske modeller og vært en del av viktige øyeblikk i menneskets historie. Fra Speedmaster og Seamaster til Constellation og De Ville, tilbyr Omega et bredt spekter av klokker som passer til ethvert behov og smak. Enten du er en klokkesamler, en entusiast eller bare på jakt etter en ny klokke, er Omega et merke som kombinerer arv, design og ytelse på en enestående måte.

Omega i dag og i fremtiden

I dag fortsetter Omega å være en av de ledende aktørene i klokkeindustrien, og er et symbol på sveitsisk urmakerkunst og innovasjon. Merket har utvidet sitt sortiment av klokker, og tilbyr nå et bredt utvalg av modeller og stiler som passer til enhver anledning, fra sportslige og eventyrlystne til elegante og sofistikerte.

Omega viser ingen tegn til å sakke ned i sin streben etter å utvikle og forbedre klokketeknologi. Dette inkluderer deres fortsatte arbeid med å forbedre materialer, bevegelser og komplikasjoner, samt deres fokus på bærekraft og miljøvern. Med en stadig økende interesse for klokker og deres historie, er det sikkert at Omega vil fortsette å være en sentral aktør i horologiens verden i mange år fremover.

Samleobjekter og investering

Omega-klokker er høyt verdsatt av samlere og entusiaster, og enkelte modeller har vist seg å være gode investeringer over tid. Vintage Omega-klokker, spesielt de som har en betydelig historie eller er sjeldne, kan være ettertraktede samleobjekter og oppnå høye priser på auksjoner og i privat salg. For eksempel kan tidlige Speedmaster-modeller, spesielle James Bond-utgaver og begrensede utgaver av Seamaster og Constellation være attraktive for samlere og investorer.

Så, enten du er en erfaren klokkesamler eller bare begynner å utforske verden av luksusklokker, kan Omega være et godt valg for å utvide eller starte samlingen din. Kombinasjonen av merkets rike historie, ikoniske modeller og førsteklasses kvalitet gjør Omega-klokker til et ypperlig valg for de som verdsetter eksepsjonell urmakerkunst og tidløst design.

Med deres lange og anerkjente historie, deres sterke forbindelser til viktige historiske øyeblikk og deres utrettelige engasjement for innovasjon og kvalitet, har Omega-klokker etablert seg som et globalt ikon. Uansett hvilken stil eller funksjon du søker, vil du sannsynligvis finne en Omega-klokke som passer dine behov og overgår dine forventninger.

Omega og James Bond: Et ikonisk partnerskap

Forbindelsen mellom Omega og James Bond begynte i 1995 med filmen «GoldenEye», der Pierce Brosnan tok over rollen som den berømte britiske agenten. Før dette hadde Bond-karakteren hovedsakelig blitt assosiert med Rolex-klokker. Valget av Omega Seamaster Professional 300M som Bonds klokke markerte starten på et langvarig samarbeid mellom Omega og Bond-franchisen, som har vart i nesten tre tiår.

Seamaster Professional 300M var en passende klokke for Bond, ettersom den kombinerer pålitelighet, funksjonalitet og stil. Med sin heliumventil og høy vannmotstand var klokken godt egnet for Bonds actionfylte livsstil. I filmene er klokkene ofte utstyrt med ulike skjulte funksjoner og gadgets som hjelper Bond i hans oppdrag.

Gjennom årene har flere Omega-modeller blitt brukt av James Bond, inkludert:

 1. GoldenEye (1995): Pierce Brosnan bærer en Omega Seamaster Professional 300M Quartz (ref. 2541.80).
 2. Tomorrow Never Dies (1997), The World is Not Enough (1999) og Die Another Day (2002): Brosnan bærer en Omega Seamaster Professional 300M Chronometer (ref. 2531.80) i disse filmene.
 3. Casino Royale (2006): Daniel Craig, som tok over rollen som Bond, bærer både en Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial (ref. 2900.50.91) og en Omega Seamaster Professional 300M (ref. 2220.80).
 4. Quantum of Solace (2008): Bond bruker en Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial (ref. 2201.50.00).
 5. Skyfall (2012): Daniel Craig bærer en Omega Seamaster Planet Ocean 600M Co-Axial (ref. 232.30.42.21.01.001) og en Omega Seamaster Aqua Terra 150M Co-Axial (ref. 231.10.39.21.03.001).
 6. Spectre (2015): Craig har en Omega Seamaster Aqua Terra 150M Master Co-Axial (ref. 231.10.42.21.03.003) og en spesialutgave Omega Seamaster 300 Master Co-Axial (ref. 233.32.41.21.01.001) designet spesielt for filmen.
 7. No Time to Die (2021): I Daniel Craigs siste opptreden som Bond, bærer han en spesialutgave Omega Seamaster Diver 300M Co-Axial Master Chronometer (ref. 210.90.42.20.01.001), designet i samarbeid med filmskapere og skuespilleren selv.

For å feire denne forbindelsen har Omega utgitt flere spesialutgaver av Seamaster-modellen, med designelementer inspirert av James Bond. Disse klokkene har ofte unike funksjoner, som 007-logoen, pistolformede sekundvisere og spesialdesignede urskiver og bakdeksler. Disse spesialutgavene har blitt svært populære blant både klokkesamlere og Bond-fans.

Noen av de mest kjente Omega James Bond spesialutgavene inkluderer:

 1. Seamaster Diver 300M James Bond 50th Anniversary Edition (2012): Denne spesialutgaven ble lansert for å feire det 50-årsjubileet for James Bond-filmene. Klokken har en keramisk urskive med en riflet struktur som minner om Bonds Walther PPK pistolgrep, samt en 007-logo plassert ved 7-tallet på bezel.
 2. Seamaster Aqua Terra 150M James Bond Limited Edition (2015): Lansert i forbindelse med filmen «Spectre», har denne spesialutgaven en unik blå urskive med et mønster inspirert av Bonds familievåpen. Klokken har også en gul 007-logo på sekundviseren og et gjennomsiktig bakdeksel med Bond-familievåpenet og limited edition-nummeret.
 3. Seamaster Diver 300M «No Time to Die» Edition (2020): Denne klokken, som ble brukt i filmen «No Time to Die», har en sterk militærinspirert estetikk, med en titan kasse og armbånd, en tropisk brun urskive og beige lume. Bakdekslet har også et spesielt 007-merke og limited edition-nummeret.
 4. Seamaster Diver 300M 007 Edition (2020): Inspirert av «No Time to Die», har denne klokken en lignende design som den som ble brukt i filmen, men med en rustfri stålkasse og et NATO-rem i stedet for titan. Klokken har også et spesialdesignet 007-logo på sekundviseren og en lasergravert riflet urskive.

Partnerskapet mellom Omega og James Bond har resultert i en rekke minneverdige klokker som har blitt ikoniske i seg selv. Denne forbindelsen har ikke bare styrket Omegas status som et luksusmerke, men har også bidratt til å øke interessen for klokkesamling og horologi blant fans av Bond-franchisen. Med nye filmer og skuespillere som tar over rollen som James Bond, kan vi forvente at dette partnerskapet vil fortsette å utvikle seg og bringe frem flere spennende og unike klokker i fremtiden.