Patek Philippe, et sveitsisk luksusurmerke, er kjent for sin presisjon, kvalitet og tidløse estetikk. Siden grunnleggelsen i 1839, har merket blitt en ikonisk produsent av eksklusive klokker som er høyt verdsatt av samlere og kjennere.

Patek Philippe er en av de mest respekterte og ettertraktede merkene i urmakerbransjen, og deres tidløse design og tekniske dyktighet har sikret deres posisjon i historien. Fra Calatrava til Nautilus og Grand Complications, har Patek Philippe alltid vært en pioner innen urmakerkunsten og satt standarden for luksusklokker. Å eie en Patek Philippe er ikke bare et symbol på suksess og raffinement, men også en investering i et stykke horologisk historie.

Patek Philippe har opprettholdt sin posisjon som en leder i luksusurindustrien ved å kombinere tradisjon, innovasjon og kvalitet. Merket har skapt noen av de mest imponerende og ettertraktede klokkene i historien og fortsetter å utforske nye måter å forbedre og utvide urmakerkunsten. Enten du er en klokkesamler, en kjennere, eller bare en beundrer av vakre gjenstander, har Patek Philippe noe å tilby for enhver smak og interesse.

Historien om Patek Philippe

Patek Philippe ble grunnlagt av Antoni Patek og Franciszek Czapek i 1839 under navnet Patek, Czapek & Cie. I 1845, etter at Czapek forlot selskapet, inngikk Patek et samarbeid med den franske urmakeren Adrien Philippe og selskapet ble omdøpt til Patek Philippe & Co. Adrien Philippe var kjent for sin oppfinnelse av kronen – et mekanisme for å trekke opp og justere klokken – som erstattet den tidligere nøkkelfunksjonen.

Innovasjon og tekniske prestasjoner

Patek Philippe har vært en pioner innen urmakerkunsten og har bidratt med mange tekniske nyvinninger. Noen av deres mest kjente prestasjoner inkluderer:

 • Den første sveitsiske armbåndsuret, laget for grevinne Koscowicz i 1868
 • Den første kronografen i 1902
 • Den første dobbelte kronografen i 1931
 • Den første evighetskalenderkronografen i 1941
 • Den første selvopptrekkende evighetskalenderkronografen i 1962

Kjente modeller og samlinger

Patek Philippe har produsert en rekke kjente og ettertraktede modeller gjennom årene. Noen av deres mest kjente samlinger inkluderer:

 • Calatrava: Denne klassiske og elegante kolleksjonen ble introdusert i 1932 og har blitt et symbol på Patek Philippes stil og kvalitet.
 • Nautilus: Lansert i 1976, er Nautilus en sportslig, men luksuriøs kolleksjon inspirert av skipsfart og havets verden. Den karakteristiske åttekantede rammen er et ikonisk designelement i denne serien.
 • Aquanaut: Aquanaut-serien ble introdusert i 1997 og kombinerer sportslig eleganse med en moderne og ungdommelig stil. Serien er kjent for sin gummiarmbånd og uformelle estetikk.
 • Grand Complications: Som navnet antyder, inneholder denne serien noen av de mest teknisk avanserte og kompliserte klokkene produsert av Patek Philippe. Modellene inkluderer evighetskalendere, minuttrepetisjon og himmelske komplikasjoner.

Verdi og investeringspotensial

Patek Philippe-klokker er kjent for å holde sin verdi og ha et høyt investeringspotensial. Kvaliteten, eksklusiviteten og etterspørselen etter merket gjør at mange av deres klokker oppnår astronomiske priser på auksjoner og blant samlere. Noen av de mest verdifulle og sjeldne Patek Philippe-klokkene inkluderer:

 • Patek Philippe Supercomplication: Dette lommeuret, produsert i 1933, er kjent som det mest kompliserte lommeuret noensinne laget. Det har 24 forskjellige funksjoner og ble solgt for 24 millioner dollar på en auksjon i 2014.
 • Patek Philippe 1518: Dette armbåndsuret, som ble produsert mellom 1941 og 1954, var det første masseproduserte armbåndsuret med evighetskalender og kronograf. En sjelden 1518 i rustfritt stål ble solgt for 11 millioner dollar i 2016.
 • Patek Philippe 5004T: Dette unike titanuret ble produsert spesielt for Only Watch-auksjonen i 2013 og solgt for 3,99 millioner dollar.

Kultur og samfunnsengasjement

Patek Philippe har hatt en betydelig innvirkning på populærkulturen og er ofte assosiert med kjendiser, kongelige og innflytelsesrike personer. Merket har også vært aktivt involvert i kulturelle og veldedige arrangementer, inkludert sponsorater og partnerskap med museer, orkestre og andre kunst- og kulturinstitusjoner.

Patek Philippe Museum

Patek Philippe Museum, som ligger i Genève, Sveits, ble åpnet i 2001 og gir besøkende en omfattende oversikt over merkets historie og urmakerkunsten generelt. Museet inneholder en imponerende samling av både Patek Philippe-klokker og andre historiske ur. Det er et must-visit for alle som er interessert i klokker og urmakerkunsten.

Patek Philippe og bærekraft

Som en ansvarlig aktør i luksusurindustrien, er Patek Philippe opptatt av bærekraft og miljøvern. Merket har tatt flere initiativer for å redusere sitt karbonavtrykk og forbedre sine miljømessige praksiser, inkludert:

 • Energisparing: Patek Philippe har investert i energieffektive teknologier og praksiser for å redusere energiforbruket på sine produksjonssteder og kontorer.
 • Resirkulering og avfallshåndtering: Merket har implementert strenge resirkuleringsprogrammer for materialer og avfall, og har som mål å minimere mengden avfall som sendes til deponi.
 • Bærekraftig innkjøp: Patek Philippe jobber med sine leverandører for å sikre at de bruker bærekraftige og etiske praksiser, inkludert ansvarlig innkjøp av edelmetaller og diamanter.

Patek Philippe-utdanning og urmakere

For å bevare og fremme urmakerkunsten, legger Patek Philippe stor vekt på opplæring og utvikling av sine urmakere. Merket har etablert Patek Philippe Institute i Genève, som tilbyr en fireårig utdanning i urmakeri. Gjennom dette programmet blir studentene undervist i både tradisjonelle og moderne teknikker, og de får muligheten til å lære av noen av de beste urmakerne i bransjen.

Patek Philippe og kundeservice

Kundeservice og ettermarked er viktige aspekter ved Patek Philippes merkevare. Merket er kjent for sin eksepsjonelle kundeservice og tilbyr en rekke tjenester, inkludert reparasjoner, restaurering og tilpasning av klokker. Patek Philippe har et globalt nettverk av autoriserte forhandlere og servicesentre som sikrer at kundene får den beste mulige opplevelsen når de kjøper eller vedlikeholder sin Patek Philippe-klokke.

Patek Philippe i fremtiden

Patek Philippe har bevist sin evne til å tilpasse seg og vokse gjennom årene, og merket vil sannsynligvis fortsette å være en leder i luksusurbransjen i fremtiden. Med sitt engasjement for innovasjon, bærekraft og bevaring av urmakerkunsten, kan vi forvente at Patek Philippe vil fortsette å overraske og imponere klokkeentusiaster verden over.

I en verden hvor teknologi og smartklokker stadig blir mer fremtredende, har Patek Philippe klart å beholde sin posisjon som et symbol på luksus og raffinement. Det er deres dedikasjon til kvalitet, design og tradisjon som gjør Patek Philippe til et merke som er elsket av både samlere og kjennere, og som vil fortsette å skinne i urmakerbransjen i mange år fremover.

Patek Philippe og klokker for kvinner

Selv om Patek Philippe ofte er mest kjent for klokker for menn, har merket også en rik historie med å produsere vakre og teknisk imponerende klokker til kvinner. Faktisk laget Patek Philippe det første sveitsiske armbåndsuret for kvinner i 1868, og har siden vært en pioner i kvinners urmakeri.

Noen av de mest kjente kvinners samlingene fra Patek Philippe inkluderer:

 • Ladies Calatrava: En feminin tolkning av den klassiske Calatrava-serien, Ladies Calatrava-klokker tilbyr den samme elegansen og raffinementet som deres mannlige motparter, men med et mer delikat og feminint design.
 • Twenty4: Tweny4-serien ble lansert i 1999, og er en moderne og sofistikert kolleksjon spesielt designet for kvinner. Klokkene i denne serien har et karakteristisk rektangulært design og er tilgjengelige i en rekke materialer og farger.
 • Gondolo: Gondolo-serien er inspirert av Art Deco-bevegelsen og tilbyr kvinner en rekke unike og kunstneriske design. Serien inkluderer både armbåndsur og lommeur og er kjent for sin geometriske estetikk og fargerike skjermer.

Samarbeid og spesialutgaver

Gjennom årene har Patek Philippe samarbeidet med ulike designere, kunstnere og organisasjoner for å skape unike og spesialutgaver av deres klokker. Disse samarbeidene gir merket muligheten til å utforske nye designretninger og uttrykke sin kreativitet på nye og spennende måter.

Noen eksempler på Patek Philippe-samarbeid og spesialutgaver inkluderer:

 • Patek Philippe 175th Anniversary Collection: For å feire sitt 175-årsjubileum i 2014, introduserte Patek Philippe en spesialutgavekolleksjon bestående av fire begrensede utgaver: en World Time Moon, en Multi-Scale Chronograph, en Chiming Jump Hour og en Grandmaster Chime.
 • Patek Philippe x Tiffany & Co.: Patek Philippe og Tiffany & Co. har hatt et langvarig samarbeid, og noen spesialutgaver av Patek Philippe-klokker er utelukkende tilgjengelige gjennom Tiffany & Co. Disse klokkene har ofte Tiffany & Co.-logoen trykt på skiven og er svært ettertraktede av samlere.

Autentisitet og forfalskninger

På grunn av sin popularitet og høye verdi er Patek Philippe-klokker ofte målet for forfalskninger og kopier. For å sikre at du kjøper en autentisk Patek Philippe-klokke, er det viktig å kjøpe fra en autorisert forhandler eller et anerkjent auksjonshus. Patek Philippe tilbyr også et sertifikat for autentisitet og en arkivutskrift for hver klokke som bekrefter dens opprinnelse og autentisitet. Hvis du er usikker på autentisiteten til en Patek Philippe-klokke, kan du alltid kontakte merket direkte eller et autorisert servicesenter for å få en ekspertvurdering.

Skreddersydde Patek Philippe-klokker

For kunder som ønsker noe helt unikt, tilbyr Patek Philippe skreddersydde tjenester for å skape et spesiallaget ur som passer kundens individuelle smak og ønsker. Disse skreddersydde klokkene kan inkludere spesielle materialer, graveringer, komplikasjoner og andre designelementer som ikke finnes i standardkolleksjonene. Å lage et skreddersydd Patek Philippe-ur kan være en lang og kostbar prosess, men det resulterer i et helt unikt og personlig mesterverk.

Patek Philippe og arv

Patek Philippe-klokker er ikke bare luksuriøse gjenstander, men også bærere av arv og historie. Merket har en lang tradisjon for å overføre klokker fra generasjon til generasjon, og mange familier betrakter sine Patek Philippe-klokker som familiens arvestykker. Denne følelsen av kontinuitet og arv er en del av Patek Philippes merkevareidentitet og appellerer til kunder som ønsker å investere i noe som varer livet ut og videre.

Konkurrerende luksusurmerker

Selv om Patek Philippe er et av de mest kjente og prestisjefylte luksusurmerkene i verden, er det også andre merker som tilbyr klokker av høy kvalitet og prestisje. Noen av Patek Philippes største konkurrenter inkluderer:

 • Audemars Piguet: Et annet sveitsisk luksusurmerke kjent for sine tekniske prestasjoner og ikoniske modeller som Royal Oak og Royal Oak Offshore.
 • Vacheron Constantin: Etablert i 1755, er Vacheron Constantin et av de eldste kontinuerlig aktive urmakerne i verden og er kjent for sin elegante design og tekniske ekspertise.
 • A. Lange & Söhne: Dette tyske luksusurmerket er kjent for sin presisjon og kvalitet, og tilbyr en rekke modeller som er sammenlignbare med Patek Philippes mesterverk.