Klokker er det perfekte tilbehør til ethvert antrekk, og de fleste av oss eier en eller flere av dem. Klokketrender, som alt annet, kommer og går, men retroinspirerte klokker virker å være tidløse og forblir en trend. At de er kule er det ingen tvil om, men er det flere grunner til at de vintageinspirerte klokkene forblir favorittene på håndleddene våre i år etter på?

Vintage er i tiden

Det er ikke bare når det kommer til klokker at retro er moderne. Det åpenbarer seg også i klærne vi kler oss i. Trange jeans er byttet ut til fordel for slengbukser, såkalte mom jeans og chinos, og rutete jakker, store, fargerike hettegensere og magetopper er på moten som aldri før. Mye tyder på at stilbildet generelt har tatt et skritt tilbake – vi har rett og slett latt oss fascinere av tidligere tider og smykker oss med det generasjonene før oss fant interessant.

Ikke bare når det gjelder klær og mote er vintagetrenden på fremmarsj. Også retro møblement blir mer populært og anses nå som stilsikkert og tidløst. Dette er de mange møbelkjedene et bevis på, der teakfargede møbler og fargerike tekstiler er noe av det det selges aller mest av.

En reise tilbake i tid

De fleste som bruker klokker i dag ble født for flere tiår siden. Og frem til nå har klokker vært en luksusvare der meningen har vært å ha et så komplekst og futuristisk tilbehør som mulig. Men tiden har endret seg. I en tid der alt er ultramoderne og superteknologisk, der vi snakker med hverandre over kamera, ser filmer på nett og benytter oss av en bingo bonus for å øke vinnersjanser i spill på nett, har de fleste av oss sett viktigheten av å også bevare det gamle, nostalgiske og tradisjonelle. Ellers går det raskt i glemmeboka. De flotte, noe romantiske vintageklokkene tar oss tilbake til en svunnen tid, og gir en kontrast i en ellers så stiv og modernisert verden.

Vi handler mer brukt

I dag har bærekraft og gjenbruk stort fokus i markedet, og som en konsekvens av dette, lever produkter – også klokker – lenger enn før. De bytter helt enkelt eiere, og går i arv fra generasjon til generasjon. Dette er nok en av hovedgrunnene til at folk har fått øyene opp for de vintageinspirerte klokkene. De er bygget opp på et konsept vi allerede er velkjent med og innforstått med at er fremtiden – gjenbruk og lang holdbarhet.

Vintageklokker passer til alt

Er det én ting som er sikkert, er det at vintageinspirerte klokker passer til alt og alle. De er med på å myke opp et stivt jobbantrekk, og de er den lille prikken over i-en når du skal ut med venner eller på date. De er egnet som tilbehør på trening eller foran TV-en på kveldstid – de er nemlig ikke for pyntete, og gjør seg godt i enhver situasjon.

Helt enkelt passer vintageklokker til alt, da de ikke tar for mye oppmerksomhet, men samtidig blir lagt merke til av de som har et øye for detaljer. På grunn av deres tidløse design vil nok vintageklokkene leve evig – uansett hvor gamle de måtte fremstå.