Spennende trender innen klokkerNår vi skal kjøpe moteriktig tilbehør som klokker og solbriller, så er det mye som spiller inn når vi skal ta en beslutning. En ting er hva som er trendy, noe annet er den personlige smaken vår, og så har lommeboka selvsagt også noe den skulle ha sagt. Spesielt sistnevnte faktor spiller en vesentlig rolle om du har funnet deg en trendy klokke, som brukes av en kjent skuespiller, og så koster klokken en mindre formue. Da blir det i de fleste tilfeller fornuften som tar over og du ender opp med å finne en litt rimeligere variant. Trender er dog viktige for oss i dag, spesielt når det kommer til klokker, solbriller og klær.

Mekaniske klokker

Det finnes mange forskjellige klokker eller armbåndsur. Det siste nye er smartklokker og så finner vi de vanlige, digitale klokkene, de automatiske og quarts. De klokkene som er de dyreste er gjerne de automatiske, også kalt mekaniske klokker. De er ofte håndbygde og kan koste opp til mange hundre tusen. Du kan også finne denne typen klokker med urverk som er produsert i Asia, og da blir de fort mye rimeligere. Fordelen med et mekanisk ur er at du ikke trenger å tenke på batteri, men skal uret holde lenge så må det til service en gang i blant og det kan fort koste litt. Derfor kan vi raskt konkludere med at mekaniske klokker er for dem som liker eksklusive klokker og ikke tenker på kostnader.

Se denne siden for begrepsforklaringer: Klokker – Ord & Begrep.

Batteriklokker fra eksklusive merker

I gruppen med batteriklokker finner vi flere eksklusive merker som Michael Kors, Daniel Wellington, Gant eller Fossil Nate. Dette er klokker med quarts urverk som går på batteri. Fordelen med denne type klokke er at det finnes et enormt utvalg av fine klokker fra kjente produsenter, de holder godt og er i en helt annen prisklasse enn de mekaniske. Her får du en stilig klokke fra f.eks. Daniel Wellington for mellom kr 1000 og kr 2000. Det er langt under halvparten av prisen for en mekanisk klokke.

Trender innen klokker

Trender endre seg ofte og dette gjelder også armbåndsur. I de senere år har det blitt mer og mer populært med større skiver på klokken og samtidig et enkelt design. Mange klokker vil derfor se ut som et ekte mekanisk urverk selv om den går på batteri. Urviserne og datovinduet ser like ut og derfor er den store forskjellen ikke så synlig. Dette betyr at forskjellen ligger i urverket. I det mekaniske uret sitter det et håndlaget urverk, mens det i batteriklokken sitter et urverk som går på batteri.

Men også smartklokkene har blitt veldig populære og trendy. Her vil du få en klokke som både viser deg tiden og samtidig holder deg oppdatert om alt som skjer rundt deg. Er du opptatt av teknologi så er smartklokken helt sikkert noe for deg. Er du derimot mer opptatt av å kunne se hva klokken faktisk er og ha noe stilfullt på armen, da er det mer tradisjonelle armbåndsur du burde gå for.

Les også: Stille klokka for sommertid og vintertid