Når det kommer til klokker er det utrolig mange designere og merker å velge mellom. En klokke kan representere så mangt, den kan gi andre et inntrykk av hvilken personlighet og stil du har, de fungerer som et smykke men er samtidig praktisk, og de brukes av veldig mange som et statussymbol. Klokkene vi skal introdusere i denne artikkelen tilhører helt klart den siste kategorien, men også noen som viser frem kunsten som ligger i å lage klokker.

De aller fleste vil nok ikke tenke seriøst over å gå til innkjøp av noen av disse klokkene, men det skader ikke å drømme. Hvem vet, kanskje man en dag er heldig å vinner stort på online casino og plutselig får råd til en av klokkene på listen likevel.

Graff Diamonds Hallucination – 55 millioner dollar

Graff Diamonds er et av de mest eksklusive merkene innenfor verden av smykker, edelstener og klokker. Kjent for å tilby den aller høyeste kvaliteten av diamanter og edelstener som er tilgjengelig på markedet, har de blitt et stort navn i industrien og har laget flere verdensberømte deler. Blant disse finner vi også de to dyreste klokkene i verden, the Hallucination og the Fascination.

På førsteplass finner vi Hallucination-klokken som er dekket av hele 110 karat fargerike diamanter i varierende former og størrelser. Hele klokkereimen er laget som et armbånd, hvor hver edelsten er nøye plassert ved siden av hverandre. Klokken skal også ha tatt flere tusen timer å lage og kan kjøpes for en prislapp på 55 millioner dollar.

Graff Diamonds The Fascination – 40 millioner dollar

På andreplass finner vi også en kreasjon fra Graff Diamonds, men til en noe lavere sum på 40 millioner dollar. TIl forskjell fra the Hallucination har klokken ikke fargerike edelstener, men er dekket av 151.96 karat hvite diamanter. Klokken som sitter i midten er en tåreformet diamant på 38.13 karat, som også kan tas av klokken og fungere som en ring.

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – 30 millioner dollar

Som den tredje dyreste klokken i verden kommer lommeuret Breguet Grande Complication Marie Antoinette, som har fått sitt navn nettopp fordi uret ble laget til den historisk kjente Marie Antoinette. Lommeuret ble laget på bestilling av Axel Von Fersen, en svensk adelsmann, men uret ble dessverre ikke ferdig i løpet av Marie Antoinettes levetid. Klokken ble isteden ferdig laget i 1827 og ble funnet i Jerusalem, hvor det hadde blitt oppbevart i flere år. På 1980-tallet ble klokken stjålet, men ble funnet igjen på 2000-tallet og er i dag estimert å være verdt 30 millioner dollar,

Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette – 26 millioner dollar

Sist men ikke minst finner vi en klokke som er laget av den sveitsiske urmakeren Anotine LeCoultre. Klokken ser ved første øyekast ut som et armbånd, men ser man nøyere etter kan man se at det er en liten klokke skjult på armbåndet. Dronning Elizabeth fikk en lignende klokke i gave, men med mindre man er like heldig må man ut med 26 millioner dollar om man ønsker denne modellen.